Puding recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 15-20 db háztartási keksz (vagy édes kétszersült)
- vanília, kakaó, kávé, gyümölcs
Elkészítése:
A tejet felforralom. A tojássárgákat a cukorral, a liszttel simára keverem és a tejhez adom, sűrűre főzöm. Ha kész, kettéöntöm. Egyik felébe 1-2 ek. kakaót keverek. A kekszet forró kávéba teszem (én úgy szeretem, ha átázik a keksz). Egy nagy tál (vagy több pohár) aljába sárga pudingot teszek, rá a kávéba áztatott keksz, erre a kakaós puding. (Ha tálban készítjük, akár több sorba is lehet rakni)
A tetejét többféleképpen szoktam:
1./ A tojás fehérjékből kemény habot verek, és vagy tejben vagy vízben nagy habgaluskákat főzök. Ezt megszórhatom tortadarával, csokit reszelhetek rá, gyümölccsel díszíthetem.
2./ A pudingra gyümölcsöt rakok (ami éppen van). Zselét készítek, ráöntöm a gyümölcsre.
Tipp:
Én szeretem pohárban készíteni, mert akkor a tetejét sokféleképpen készíthetem, és mindenki válogathat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »