Puding recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 15-20 db háztartási keksz (vagy édes kétszersült)
- vanília, kakaó, kávé, gyümölcs
Elkészítése:
A tejet felforralom. A tojássárgákat a cukorral, a liszttel simára keverem és a tejhez adom, sűrűre főzöm. Ha kész, kettéöntöm. Egyik felébe 1-2 ek. kakaót keverek. A kekszet forró kávéba teszem (én úgy szeretem, ha átázik a keksz). Egy nagy tál (vagy több pohár) aljába sárga pudingot teszek, rá a kávéba áztatott keksz, erre a kakaós puding. (Ha tálban készítjük, akár több sorba is lehet rakni)
A tetejét többféleképpen szoktam:
1./ A tojás fehérjékből kemény habot verek, és vagy tejben vagy vízben nagy habgaluskákat főzök. Ezt megszórhatom tortadarával, csokit reszelhetek rá, gyümölccsel díszíthetem.
2./ A pudingra gyümölcsöt rakok (ami éppen van). Zselét készítek, ráöntöm a gyümölcsre.
Tipp:
Én szeretem pohárban készíteni, mert akkor a tetejét sokféleképpen készíthetem, és mindenki válogathat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »