Puding recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 15-20 db háztartási keksz (vagy édes kétszersült)
- vanília, kakaó, kávé, gyümölcs
Elkészítése:
A tejet felforralom. A tojássárgákat a cukorral, a liszttel simára keverem és a tejhez adom, sűrűre főzöm. Ha kész, kettéöntöm. Egyik felébe 1-2 ek. kakaót keverek. A kekszet forró kávéba teszem (én úgy szeretem, ha átázik a keksz). Egy nagy tál (vagy több pohár) aljába sárga pudingot teszek, rá a kávéba áztatott keksz, erre a kakaós puding. (Ha tálban készítjük, akár több sorba is lehet rakni)
A tetejét többféleképpen szoktam:
1./ A tojás fehérjékből kemény habot verek, és vagy tejben vagy vízben nagy habgaluskákat főzök. Ezt megszórhatom tortadarával, csokit reszelhetek rá, gyümölccsel díszíthetem.
2./ A pudingra gyümölcsöt rakok (ami éppen van). Zselét készítek, ráöntöm a gyümölcsre.
Tipp:
Én szeretem pohárban készíteni, mert akkor a tetejét sokféleképpen készíthetem, és mindenki válogathat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »