Puding

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 8 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 15-20 db háztartási keksz (vagy édes kétszersült)
  • vanília, kakaó, kávé, gyümölcs

 Elkészítése:

A tejet felforralom. A tojássárgákat a cukorral, a liszttel simára keverem és a tejhez adom, sűrűre főzöm. Ha kész, kettéöntöm. Egyik felébe 1-2 ek. kakaót keverek. A kekszet forró kávéba teszem (én úgy szeretem, ha átázik a keksz). Egy nagy tál (vagy több pohár) aljába sárga pudingot teszek, rá a kávéba áztatott keksz, erre a kakaós puding. (Ha tálban készítjük, akár több sorba is lehet rakni)

A tetejét többféleképpen szoktam:

1./ A tojás fehérjékből kemény habot verek, és vagy tejben vagy vízben nagy habgaluskákat főzök. Ezt megszórhatom tortadarával, csokit reszelhetek rá, gyümölccsel díszíthetem.

2./ A pudingra gyümölcsöt rakok (ami éppen van). Zselét készítek, ráöntöm a gyümölcsre.

Tipp:

Én szeretem pohárban készíteni, mert akkor a tetejét sokféleképpen készíthetem, és mindenki válogathat.