Pisztáciás tiramisu recept
Hozzávalók:
- 20 dkg őrölt pisztácia (sótlan)
- 20 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 2,5 dl tejszín 30 %
- 30 dkg babapiskóta
- 5 dl habtejszín
- kb. 4 dl tej
- amaretto likőr
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítjük a cukorral és bele tesszük a a darabolt csokoládét és a pisztáciát. Kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt felverjük és a 3/4-ét összekeverjük a pisztácia krémmel és kevéske likőrrel ízesítjük. A babapiskótákat megforgatjuk a tejben, amibe szintén tehetünk likőrt.
A krémmel rétegezve egy tálba rakjuk. A tetejére pedig rásimítjuk a maradék tejszínhabot.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Tipp:
A pisztácia krémet célszerű előző nap elkészíteni és hűtőben tenni a másnapi felhasználásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

