Pillekönnyű túrógombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 4 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 10 dkg porcukor
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. A túrót villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, vaníliáscukrot, csipet sót, és jól összedolgozzuk
Ezután hozzáadjuk a búzadarát, ezzel is kikeverjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot.
Egy nagyobb lábosba felteszünk vizet forrni. Gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe helyezzük őket. Ha feljönnek a víz tetejére, további 3-4 percig főzzük. Ezután leszűrjük.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, és ebbe beletehetjük a gombócokat.
Tipp:
Ebből a mennyiségből kb. 15-20 db kisebb gombóc jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »