Pille cukor recept
Hozzávalók:
- 8 dkg zselatin (3 ek)
- 50ml víz
- 150 g cukor
- 1 ek méz
- csipet só
- 1 ek porcukor
- 1ek kukoricakeményítő
- ételfesték ízlés szerint
Elkészítés:
A zselatint a vízzel össze keverjük, utána egy lábasba tesszük a cukrot, a vizet és a mézet és összeforraljuk, mikor forr kis lángon 1-2 percig főzzük. Levesszük a tűzről és hozzá öntjük a zselatinhoz mixerrel össze dolgozzuk és hozzá adjuk a többi hozzá valót, mikor keményedni kezd akkor tesszük bele az ételfestéket olajozott sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a tetejére is olajos sütőpapírt teszünk és 2órára hűtőbe tesszük, utána ollóval tetszőlegesre vágjuk, porcukros keményítőbe forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

