Párizsi kocka másképp recept

Hozzávalók:
Tészta:
- kb 1,5 csomag kocka alakú háztartási keksz
Krém:
- 3/4 liter
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 3 kanál kakaó
- 25 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 7 dkg porcukor
- 1 dl víz
Elkészítése:
Egy tepsi alját kirakjuk keksszel.
A csokoládé krémhez a tejből, a lisztből, a kakaóból, a vaníliával sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. Ezután a puha vajat a porcukorral habosra keverjük és apránként belekeverjük a kihűlt pépet. Végül a tepsi alján lévő kekszre egyenlően elosztjuk. A tetejére lerakjuk a következő sor kekszet. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Még felvágás előtt a 10 dkg csokit, a 7 dkg porcukrot és az 1 dl vízzel megolvasszuk. A tetejére egyenletesen elosszuk.
Tipp:
A tetejére díszítésként lehet tenni gyümölcsöt, mogyorót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »