Párizsi kocka másképp recept

Hozzávalók:
Tészta:
- kb 1,5 csomag kocka alakú háztartási keksz
Krém:
- 3/4 liter
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 3 kanál kakaó
- 25 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 7 dkg porcukor
- 1 dl víz
Elkészítése:
Egy tepsi alját kirakjuk keksszel.
A csokoládé krémhez a tejből, a lisztből, a kakaóból, a vaníliával sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. Ezután a puha vajat a porcukorral habosra keverjük és apránként belekeverjük a kihűlt pépet. Végül a tepsi alján lévő kekszre egyenlően elosztjuk. A tetejére lerakjuk a következő sor kekszet. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Még felvágás előtt a 10 dkg csokit, a 7 dkg porcukrot és az 1 dl vízzel megolvasszuk. A tetejére egyenletesen elosszuk.
Tipp:
A tetejére díszítésként lehet tenni gyümölcsöt, mogyorót.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »