Panna cotta light recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g zsírszegény túró (0,5 % zsírtartalom)
- 300 g zsírszegény fehér joghurt (0,1 % zsírtartalom)
- édesítőszer (ízlés szerint)
- vanília aroma (ízlés szerint)
- 100 ml víz (meleg)
- 50 g zselatinpor
Elkészítése:
A túrót, joghurtokat, édesítőszert és a vanília aromát összekeverjük. A zselatinport 1 dl meleg vízben kézi mixer segítségével alaposan összekeverjük, a túrós masszából hozzáadunk 1-2 evőkanállal. A zselatinos masszát összedolgozzuk a túróval, majd vízzel kiöblített muffin formákba kanalazzuk. Hűtőben 5-6 órát állni hagyjuk.
Egy kistányér aljára lekvárt (cukormentes) kanalazunk, erre ráhelyezzük a kész Panna cottát, majd friss (esetleg fagyasztott) gyümölccsel díszítjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

