Panna Cotta recept
Hozzávalók:
- 250 ml tejszín
- 250 ml tej
- 10 g vaníliás cukor
- 40 g kristálycukor
- 12 g színtelen zselatin
Csokiöntet:
- 3 kk keserű kakaó
- 3 kk kristálycukor
- 3 kk víz
Elkészítése:
Feltesszük a tejet és a tejszínt egy lábasban forralni.
1 tálban a vaníliás cukrot, a cukrot és a zselatint összekeverjük. Ha felforrt a tej, beleöntjük a cukros keveréket. 5 percig kevergetve főzzük, majd formàkba kitöltjük.
4-6 órára hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, egy tányérra kiborítjuk.
A cukrot és a kakaót elkeverjük és hozzáadjuk a vizet. 10 másodpercre betesszük a mikróba, majd simára keverjük és a pudingra öntjük.
Tipp:
Csokiöntet helyett eperöntettel is készíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

