Panna Cotta recept

Hozzávalók:
- 250 ml tejszín
- 250 ml tej
- 10 g vaníliás cukor
- 40 g kristálycukor
- 12 g színtelen zselatin
Csokiöntet:
- 3 kk keserű kakaó
- 3 kk kristálycukor
- 3 kk víz
Elkészítése:
Feltesszük a tejet és a tejszínt egy lábasban forralni.
1 tálban a vaníliás cukrot, a cukrot és a zselatint összekeverjük. Ha felforrt a tej, beleöntjük a cukros keveréket. 5 percig kevergetve főzzük, majd formàkba kitöltjük.
4-6 órára hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, egy tányérra kiborítjuk.
A cukrot és a kakaót elkeverjük és hozzáadjuk a vizet. 10 másodpercre betesszük a mikróba, majd simára keverjük és a pudingra öntjük.
Tipp:
Csokiöntet helyett eperöntettel is készíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »