Panna Cotta recept

Hozzávalók:
- 250 ml tejszín
- 250 ml tej
- 10 g vaníliás cukor
- 40 g kristálycukor
- 12 g színtelen zselatin
Csokiöntet:
- 3 kk keserű kakaó
- 3 kk kristálycukor
- 3 kk víz
Elkészítése:
Feltesszük a tejet és a tejszínt egy lábasban forralni.
1 tálban a vaníliás cukrot, a cukrot és a zselatint összekeverjük. Ha felforrt a tej, beleöntjük a cukros keveréket. 5 percig kevergetve főzzük, majd formàkba kitöltjük.
4-6 órára hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, egy tányérra kiborítjuk.
A cukrot és a kakaót elkeverjük és hozzáadjuk a vizet. 10 másodpercre betesszük a mikróba, majd simára keverjük és a pudingra öntjük.
Tipp:
Csokiöntet helyett eperöntettel is készíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »