Panna cotta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg túró
- 3 dl habtejszín
- 2 cs zselatin fix
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg étcsokoládé
- kevés olaj
Elkészítése:
A tejszínt egy lábasban meglangyosítjuk és belekeverjük a zselatinfixet. Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukrokat és a citrom reszelt héját, és jól összeforgatjuk.
Egy tálat vagy formát kibélelünk folpackkal, majd a masszát beletöltjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap egy tányérra borítjuk. A csokoládét kevés olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a panna cotta tetejére öntjük. Amikor a csoki rádermedt, szeleteljük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »