Ostyalapos kókusztekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- nápolyi lapok
Krém:
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- ízlés szerint rum
Kókuszos vajkrém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tejbe beletesszük a cukrot, majd felforraljul. lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a darált kekszet, diót, kakaóport és a rumot, majd jól összekeverjük és rásimítjuk az ostyalapra.
A kókuszos krém hozzávalóit alaposan kihabosítjuk, majd a diós krémre simítjuk és az egészet szorosan feltekerjük.
A meleg által megpuhult ostyát fel lehet tekerni. Pár órára hűtőbe tesszük. Én zöld kókuszreszelékkel és olvasztott csokival díszítettem.
Az, hogy mennyi lapot töltünk be, attól függ, hogy mnnyire szeretjük krémesen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »