Ostyalapos kókusztekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- nápolyi lapok
Krém:
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- ízlés szerint rum
Kókuszos vajkrém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tejbe beletesszük a cukrot, majd felforraljul. lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a darált kekszet, diót, kakaóport és a rumot, majd jól összekeverjük és rásimítjuk az ostyalapra.
A kókuszos krém hozzávalóit alaposan kihabosítjuk, majd a diós krémre simítjuk és az egészet szorosan feltekerjük.
A meleg által megpuhult ostyát fel lehet tekerni. Pár órára hűtőbe tesszük. Én zöld kókuszreszelékkel és olvasztott csokival díszítettem.
Az, hogy mennyi lapot töltünk be, attól függ, hogy mnnyire szeretjük krémesen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


