Öcsi kedvence recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 10 dkg cukor
- 1 cs gesztenyepüré (25 dkg)
- kb 1 l tej
- 1 üveg magozott meggy
- 0,5 cs vanília ízű pudingpor
- 1/2 dl rum vagy aroma pici vízzel hígítva
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A befőttet csepegtessük le.
A pudingport 4 dl tejben keverjük el 5 dkg cukorral és főzzük fel.
A maradék tejbe beletesszük az aromát/rumot, a vaníliás cukrot és a maradék cukrot.
Előkészítünk egy jénait, majd a babapiskótákat az ízesített tejbe mártjuk és úgy osztjuk el, hogy alulra kb 5 dkg, középre kb 10 dkg és a tetejére kb 15 dkg jusson.
Az alsó sor piskótára öntjük a puding felét, majd ráreszeljük a gesztenyepüré felét és rátesszük a meggy felét. Erre jön egy újabb sor tejbe áztatott piskóta.
Erre kerül a maradék pudng, lereszelt gesztenyepüré és a maradék meggy. Végül tejbe áztatott piskótával fedjük be az egészet.
A tetejére szórhatunk cukrozatlan kakaóport vagy csorgathatunk csokit (kb 10 dkg csoki 2 ek olajjal felolvasztva).
Hüvös helyre tesszük, majd másnap tálalhatjuk felvert tejszínhabbal.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »