Öcsi kedvence

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs gesztenyepüré (25 dkg)
  • kb 1 l tej
  • 1 üveg magozott meggy
  • 0,5 cs vanília ízű pudingpor
  • 1/2 dl rum vagy aroma pici vízzel hígítva
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A befőttet csepegtessük le.

A pudingport 4 dl tejben keverjük el 5 dkg cukorral és főzzük fel.

A maradék tejbe beletesszük az aromát/rumot, a vaníliás cukrot és a maradék cukrot.

Előkészítünk egy jénait, majd a babapiskótákat az ízesített tejbe mártjuk és úgy osztjuk el, hogy alulra kb 5 dkg, középre kb 10 dkg és a tetejére kb 15 dkg jusson.

Az alsó sor piskótára öntjük a puding felét, majd ráreszeljük a gesztenyepüré felét és rátesszük a meggy felét. Erre jön egy újabb sor tejbe áztatott piskóta.

Erre kerül a maradék pudng, lereszelt gesztenyepüré és a maradék meggy. Végül tejbe áztatott piskótával fedjük be az egészet.

A tetejére szórhatunk cukrozatlan kakaóport vagy csorgathatunk csokit (kb 10 dkg csoki 2 ek olajjal felolvasztva).

Hüvös helyre tesszük, majd másnap tálalhatjuk felvert tejszínhabbal.

Jó étvágyat hozzá!