Nutellás túrógolyó recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 1 csomag zselatin fix
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek porcukor (ízlés szerint)
- nutella
- 20-25 dkg étcsoki
Elkészítése:
Egy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb. 15 perc).
A túrót villával, vagy krumplinyomóval áttörjük, belekeverünk 2 zacskó vaníliás cukrot, 2-3 ek porcukrot és 1 zacskó zselatin fixet. Az elkészült masszát szintén hűtőbe tesszük min. 10 percre.
Pihentetés után a túrós masszából vizes kézzel nagyobb diónyi halmokat veszünk ki, egy kicsit ellapítjuk a tenyerünk közt. Egy keményre dermedt nutella lapocskát teszünk a közepébe, majd gombóccá formáljuk. Kb. 20-22 db lesz belőle. Visszatesszük a hűtőbe min. 1 órára.
Az étcsokit felolvasztjuk, és egy villa segítségével a golyókat megmártjuk benne. A felesleget lecsepegtetjük, és sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket. Hűtőbe tesszük, amíg a csoki megszilárdul.
A nutellás túrógolyó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »