Nugátos szelet recept
Hozzávalók:
- 1 cs ostya tortalap
- 5 evőkanál tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 cs vanília pudingpor vagy tejszínízű
- 7 evőkanál fruktóz (ettől elég édes lesz, ez kb 20 dkg cukornak felel meg.)
- 10 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva (legjobb sárgabarack, mazsola, vörös áfonya)
- kb 1 evőkanál rum vagy rumaroma, ízlés szerint
Elkészítése:
Egy nagy tálban összetördeljük a tortalapot, belekeverjük az aszalt gyümölcsöt. Egy őzgerinc sütőt fóliával kibélelünk.
A margarint lassú tűzön felolvasztjuk, közben az egyik pudingport összerázzuk vagy keverjük a tejjel és a két tojással, ha a margarin folyik, lehúzzuk a tűzről és beletesszük a fruktózt, a kakaóport és a másik csomag pudingport, simára keverjük és visszatesszük a tűzre, ha besűrűsödött (nagyon gyorsan kész lesz), beleöntjük a tejes-tojásos pudingport és már el is zárjuk alatta gázt. A masszát ráöntjük a gyümölcsös tortalapra. Összekeverjük és beleöntjük az őzgerincformába. Kihűtjük, kiborítjuk és fogyasztható.
Sztori: A rövid hétvége miatt elővettem ezt a nagyon gyors, kb fél óra alatt elkészíthető receptet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

