Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nem lehet abbahagyni recept

Nem lehet abbahagyni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
    • kb 35-40 dkg vaj
    • 20 dkg darált vagy tört háztartási keksz
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 1,2 l tej
    • kb 12 evőkanál kristálycukor
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag babapiskóta
    • 3 dl rum
    • 1/2 l tejszínhab

    Elkészítése:

    A gesztenyemasszát 12-15 dkg puha vajjal, 1 dl rummal és a darált keksszel összedolgozzuk. Egy nagyobb, mély tepsit vagy tálat kibélelünk folpakkal és abba beletesszük a masszát és elegyengetjük benne.

    A tejből, kristálycukorból és pudingporból a szokott módon elkészítjük a pudingot. A porcukrot a maradék vajjal (kb 25 dkg) habosra keverjük és ha a puding kihűlt, abba belekeverjük.

    A krém felét a gesztenyemasszára kenjük. A többi rummal meglocsoljuk a babapiskótát, majd a krémre rakosgatjuk. Tetejére rákenjük a krém másik felét. Hűtőben kicsit hagyjuk állni. A tetejére tejszínhabot teszünk és ízlés szerint díszíthetjük még reszelt gesztenyemasszával vagy étcsokoládéval.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá