Nem lehet abbahagyni recept
Hozzávalók:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- kb 35-40 dkg vaj
- 20 dkg darált vagy tört háztartási keksz
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1,2 l tej
- kb 12 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- 3 dl rum
- 1/2 l tejszínhab
Elkészítése:
A gesztenyemasszát 12-15 dkg puha vajjal, 1 dl rummal és a darált keksszel összedolgozzuk. Egy nagyobb, mély tepsit vagy tálat kibélelünk folpakkal és abba beletesszük a masszát és elegyengetjük benne.
A tejből, kristálycukorból és pudingporból a szokott módon elkészítjük a pudingot. A porcukrot a maradék vajjal (kb 25 dkg) habosra keverjük és ha a puding kihűlt, abba belekeverjük.
A krém felét a gesztenyemasszára kenjük. A többi rummal meglocsoljuk a babapiskótát, majd a krémre rakosgatjuk. Tetejére rákenjük a krém másik felét. Hűtőben kicsit hagyjuk állni. A tetejére tejszínhabot teszünk és ízlés szerint díszíthetjük még reszelt gesztenyemasszával vagy étcsokoládéval.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

