Nem lehet abbahagyni recept

Hozzávalók:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- kb 35-40 dkg vaj
- 20 dkg darált vagy tört háztartási keksz
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1,2 l tej
- kb 12 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- 3 dl rum
- 1/2 l tejszínhab
Elkészítése:
A gesztenyemasszát 12-15 dkg puha vajjal, 1 dl rummal és a darált keksszel összedolgozzuk. Egy nagyobb, mély tepsit vagy tálat kibélelünk folpakkal és abba beletesszük a masszát és elegyengetjük benne.
A tejből, kristálycukorból és pudingporból a szokott módon elkészítjük a pudingot. A porcukrot a maradék vajjal (kb 25 dkg) habosra keverjük és ha a puding kihűlt, abba belekeverjük.
A krém felét a gesztenyemasszára kenjük. A többi rummal meglocsoljuk a babapiskótát, majd a krémre rakosgatjuk. Tetejére rákenjük a krém másik felét. Hűtőben kicsit hagyjuk állni. A tetejére tejszínhabot teszünk és ízlés szerint díszíthetjük még reszelt gesztenyemasszával vagy étcsokoládéval.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »