Nem lehet abbahagyni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
  • kb 35-40 dkg vaj
  • 20 dkg darált vagy tört háztartási keksz
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,2 l tej
  • kb 12 evőkanál kristálycukor
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 dl rum
  • 1/2 l tejszínhab

Elkészítése:

A gesztenyemasszát 12-15 dkg puha vajjal, 1 dl rummal és a darált keksszel összedolgozzuk. Egy nagyobb, mély tepsit vagy tálat kibélelünk folpakkal és abba beletesszük a masszát és elegyengetjük benne.

A tejből, kristálycukorból és pudingporból a szokott módon elkészítjük a pudingot. A porcukrot a maradék vajjal (kb 25 dkg) habosra keverjük és ha a puding kihűlt, abba belekeverjük.

A krém felét a gesztenyemasszára kenjük. A többi rummal meglocsoljuk a babapiskótát, majd a krémre rakosgatjuk. Tetejére rákenjük a krém másik felét. Hűtőben kicsit hagyjuk állni. A tetejére tejszínhabot teszünk és ízlés szerint díszíthetjük még reszelt gesztenyemasszával vagy étcsokoládéval.

Jó étvágyat hozzá!