Nektarios hasáb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 1 zacskó habfix
- 300 g natúr joghurt
- 1 zacskó zselatinfix
- 10 dkg porcukor
- 5-6 szem nektarin
- 1 kis csomag babapiskóta (8-10 db)
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 dl tej
Elkészítése:
A tejszínt kemény habbá verjük. A nektarinokat megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk.
A joghurtba kézi habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd a porcukrot is belekeverjük. Összeforgatjuk a habot és a zselatinos joghurtot.
Egy öblösebb püspökkenyér formát folpakkal kibélelünk, akkorával, hogy a tetejére is vissza tudjuk majd hajtani.
Öntsük bele a krém felét. Rakosgassuk ki fél nektarinokkal, a hátukkal lefelé. Öntsük rá a krém másik felét, rakosgassunk rá ismét nektarinokat a hátukkal lefelé. A tejben feloldjuk a vaníliás cukrot, a babapiskótákat megforgatjuk benne, de nem áztatjuk el, majd a habos gyümölcs tetejére rakosgatjuk szorosan egymás mellé.Hajtsuk rá lazán a fóliát, tegyük hűtőbe legalább 3 órára.
Tálaláskor a kihajlítjuk a fóliát, tálcát szorítunk a formára és gyors mozdulattal felfordítjuk. Szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp:
Ez a könnyű nyári desszert készülhet szilvával, őszibarackkal, sárgabarackkal, de nyár elején szép nagy eperszemekkel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »