Négercsók házilag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 16 dkg cukor
- 60 ml víz
- 2 tk méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csomag zseléfix
- ostyakorongok
Tetejére:
- tortabevonó
- olaj
Elkészítése:
A vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a szirupot és a zseléfixet. (Sima zselatin használata esetén, a sziruphoz adjuk még a tojásfehérje hozzákeverése előtt, 2 ek. hideg vízben feloldva. )
Az így kapott masszát halmozzuk az ostyáinkra. (Ez egy kis türelemjáték, de természetesen, ha nincs kedvünk formázgatni, eltérhetünk a hagyományos, magasabb formától és lehet laposabb is ;) )
Végezetül a tortabevonót felolvasztjuk és kevés olajjal kikeverjük, majd lassan a kis habcsók halmainkra öntjük és hagyjuk megdermedni. A tetejét kevés natúr, vagy színezett kókusszal vagy színes szórócukorral díszítjük.
Ha nem kapnánk kerek ostyalapot és a szögletessel meg nem akarunk bajlódni, hogy köröket faragjunk,akkor vékony piskóta rétegre is ültethetjük a habocskákat :)
A hab készülhet citromos/lime-os, málnás, kókuszos, kakaós és egyéb ízlés szerinti ízekben is!
A gyümölcsös ízeket kevés szörp használatával érhetjük el. Természetesen a bevonókat is variálhatjuk, dolgozhatunk ét, tej vagy fehér csokival a hab ízével harmonizálva.