Négercsók házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 16 dkg cukor
- 60 ml víz
- 2 tk méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csomag zseléfix
- ostyakorongok
Tetejére:
- tortabevonó
- olaj
Elkészítése:
A vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a szirupot és a zseléfixet. (Sima zselatin használata esetén, a sziruphoz adjuk még a tojásfehérje hozzákeverése előtt, 2 ek. hideg vízben feloldva. )
Az így kapott masszát halmozzuk az ostyáinkra. (Ez egy kis türelemjáték, de természetesen, ha nincs kedvünk formázgatni, eltérhetünk a hagyományos, magasabb formától és lehet laposabb is ;) )
Végezetül a tortabevonót felolvasztjuk és kevés olajjal kikeverjük, majd lassan a kis habcsók halmainkra öntjük és hagyjuk megdermedni. A tetejét kevés natúr, vagy színezett kókusszal vagy színes szórócukorral díszítjük.
Ha nem kapnánk kerek ostyalapot és a szögletessel meg nem akarunk bajlódni, hogy köröket faragjunk,akkor vékony piskóta rétegre is ültethetjük a habocskákat :)
A hab készülhet citromos/lime-os, málnás, kókuszos, kakaós és egyéb ízlés szerinti ízekben is!
A gyümölcsös ízeket kevés szörp használatával érhetjük el. Természetesen a bevonókat is variálhatjuk, dolgozhatunk ét, tej vagy fehér csokival a hab ízével harmonizálva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »