Négercsók házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 16 dkg cukor
- 60 ml víz
- 2 tk méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csomag zseléfix
- ostyakorongok
Tetejére:
- tortabevonó
- olaj
Elkészítése:
A vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a szirupot és a zseléfixet. (Sima zselatin használata esetén, a sziruphoz adjuk még a tojásfehérje hozzákeverése előtt, 2 ek. hideg vízben feloldva. )
Az így kapott masszát halmozzuk az ostyáinkra. (Ez egy kis türelemjáték, de természetesen, ha nincs kedvünk formázgatni, eltérhetünk a hagyományos, magasabb formától és lehet laposabb is ;) )
Végezetül a tortabevonót felolvasztjuk és kevés olajjal kikeverjük, majd lassan a kis habcsók halmainkra öntjük és hagyjuk megdermedni. A tetejét kevés natúr, vagy színezett kókusszal vagy színes szórócukorral díszítjük.
Ha nem kapnánk kerek ostyalapot és a szögletessel meg nem akarunk bajlódni, hogy köröket faragjunk,akkor vékony piskóta rétegre is ültethetjük a habocskákat :)
A hab készülhet citromos/lime-os, málnás, kókuszos, kakaós és egyéb ízlés szerinti ízekben is!
A gyümölcsös ízeket kevés szörp használatával érhetjük el. Természetesen a bevonókat is variálhatjuk, dolgozhatunk ét, tej vagy fehér csokival a hab ízével harmonizálva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »