Narancstorta (sütés nélkül) recept

Hozzávalók:
- 4-5 narancs
- 1 csomag babapiskóta (20-25 dkg)
- 1 dl narancslé
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 9 kanál cukor
- negyed liter forró tej
- 2 csomag vaníliacukor
- 1 csomag zselatin
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
1 narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét.
A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliacukrot és kis reszelt narancshéjat teszünk bele, majd gőz fölött főzzük, amíg puding vastagságú lesz (ha kásás marad, nem sűrűsödik be kellőképp, akkor lehet hozzákeverni egy csomag pudingport is).
Ha kihűlt, felverjük a habtejszínt és felolvasztjuk a zselatint 1/2 dl meleg vízben, majd összekeverjük a tojássárgájával. A narancsokat leszűrjük, kirakunk vele egy tortaformát, vagy akár egy kerek edényt.
Teszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslébe mártogatott babapiskótát. Így rétegezzük, utoljára krém kerül rá. Fóliával letakarjuk. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a piskóta megpuhuljon, fogyasztás előtt tálcára borítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »