Narancstorta (sütés nélkül)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4-5 narancs
  • 1 csomag babapiskóta (20-25 dkg)
  • 1 dl narancslé
  • 6 tojás sárgája
  • 9 kanál cukor
  •  negyed liter forró tej
  • 2 csomag vaníliacukor
  • 1 csomag zselatin
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

1 narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét.

A 6 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, felöntjük a forró tejjel, vaníliacukrot és kis reszelt narancshéjat teszünk bele, majd gőz fölött főzzük, amíg puding vastagságú lesz (ha kásás marad, nem sűrűsödik be kellőképp, akkor lehet hozzákeverni egy csomag pudingport is).

Ha kihűlt, felverjük a habtejszínt és felolvasztjuk a zselatint 1/2 dl meleg vízben, majd összekeverjük a tojássárgájával. A narancsokat leszűrjük, kirakunk vele egy tortaformát, vagy akár egy kerek edényt.

Teszünk egy réteg krémet, majd egy réteg narancslébe mártogatott babapiskótát. Így rétegezzük, utoljára krém kerül rá. Fóliával letakarjuk. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a piskóta megpuhuljon, fogyasztás előtt tálcára borítjuk.