Narancsos tiramisu golyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 375 g mascarpone
- kb 13 ek erős, fekete kávé
- 5 ek porcukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
Krém:
- 125 g mascarpone
- 4 ek porcukor
- 1 narancs reszelt héja
Forgatáshoz:
- kb 4-5 ek kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítése: Elkészítés:
A darált kekszet a porcukorral, a mascarponéval, a kakaóporral és a kávéval jól összekeverjük, majd összegyúrjuk (ha nem állna össze, akkor tegyünk bele még kávét, ha pedig nagyon ragacsos, akkor pedig darált kekszet).
A krémhez a mascarponéba belekeverjük a porcukrot és a lereszelt narancs héját, majd jól összekeverjük.
A keksz masszából kb diónyi mennyiséget a tenyerünkbe nyomkodunk (kosárkákat) és egy kiskanál segítségével a “kosárka” közepébe tesszük a narancsos krémből, majd golyóvá formázzuk (nem baj, ha egy kicsit ki folyik a krém), majd kakaóporba forgatjuk a golyókat.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

