Narancsos tiramisu golyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alap:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 375 g mascarpone
  • kb 13 ek erős, fekete kávé
  • 5 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)

Krém:

  • 125 g mascarpone
  • 4 ek porcukor
  • 1 narancs reszelt héja

Forgatáshoz:

  • kb 4-5 ek kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítése: Elkészítés:

A darált kekszet a porcukorral, a mascarponéval, a kakaóporral és a kávéval jól összekeverjük, majd összegyúrjuk (ha nem állna össze, akkor tegyünk bele még kávét, ha pedig nagyon ragacsos, akkor pedig darált kekszet).

A krémhez a mascarponéba belekeverjük a porcukrot és a lereszelt narancs héját, majd jól összekeverjük.

A keksz masszából kb diónyi mennyiséget a tenyerünkbe nyomkodunk (kosárkákat) és egy kiskanál segítségével a “kosárka” közepébe tesszük a narancsos krémből, majd golyóvá formázzuk (nem baj, ha egy kicsit ki folyik a krém), majd kakaóporba forgatjuk a golyókat.

Jó étvágyat kívánok!