Narancsos-mákos panna cotta recept

Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 ek méz
- 1 ek mák
- 1 tk vanília aroma
- reszelt narancshéj
- 175 ml tejföl
- porcukor (ízlés szerint)
- 10 g zselatin
Elkészítése:
Egy edénybe beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a mézet, a vanília aromát és a mákot, majd felforraljuk.
Amikor felforrt, lassú tűzön kevergetve 1-2 percig főzzük. Ezután a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik, végül langyosra hűtjük.
A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral jól kikeverjük. (Figyeljük arra, hogy a tejet mézzel főztük fel, így már édes!)
Ezután a kikevert tejfölbe belereszeljük egy narancs héját, és így is jól összekeverjük.
Végül a langyosra hűtött tejes keveréket összekeverjük az ízesített tejföllel.
Poharakba öntjük, majd a hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy kellően megdermedjen.
Tálaláskor olvasztott mézzel megcsorgatott mandarint kínálunk hozzá.
A narancsos-mákos panna cotta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »