Narancsos-mákos panna cotta recept
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 ek méz
- 1 ek mák
- 1 tk vanília aroma
- reszelt narancshéj
- 175 ml tejföl
- porcukor (ízlés szerint)
- 10 g zselatin
Elkészítése:
Egy edénybe beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a mézet, a vanília aromát és a mákot, majd felforraljuk.
Amikor felforrt, lassú tűzön kevergetve 1-2 percig főzzük. Ezután a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik, végül langyosra hűtjük.
A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral jól kikeverjük. (Figyeljük arra, hogy a tejet mézzel főztük fel, így már édes!)
Ezután a kikevert tejfölbe belereszeljük egy narancs héját, és így is jól összekeverjük.
Végül a langyosra hűtött tejes keveréket összekeverjük az ízesített tejföllel.
Poharakba öntjük, majd a hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy kellően megdermedjen.
Tálaláskor olvasztott mézzel megcsorgatott mandarint kínálunk hozzá.
A narancsos-mákos panna cotta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


