Narancsos-mákos panna cotta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 ek méz
  • 1 ek mák
  • 1 tk vanília aroma
  • reszelt narancshéj
  • 175 ml tejföl
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 10 g zselatin

Elkészítése:

Egy edénybe beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a mézet, a vanília aromát és a mákot, majd felforraljuk.
Amikor felforrt, lassú tűzön kevergetve 1-2 percig főzzük. Ezután a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik, végül langyosra hűtjük.

A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral jól kikeverjük. (Figyeljük arra, hogy a tejet mézzel főztük fel, így már édes!)

Ezután a kikevert tejfölbe belereszeljük egy narancs héját, és így is jól összekeverjük.

Végül a langyosra hűtött tejes keveréket összekeverjük az ízesített tejföllel.
Poharakba öntjük, majd a hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy kellően megdermedjen.

Tálaláskor olvasztott mézzel megcsorgatott mandarint kínálunk hozzá.