Narancsos golyók recept
Hozzávalók:
Alap:
- 25 dkg darált keksz
- 2 dkg kakaópor
- 1,5 dl narancslé
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 2 evőkanál méz
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 narancs héja
Forgatáshoz:
- kakaópor
Elkészítése:
A darált kekszet és a kakaóport egy tálba tesszük, majd ráöntjük a frissen facsart narancslevet (nekünk két közepes narancsból jött ki a szükséges mennyiség)
Hozzáadjuk a lekvárt, a mézet és az olvasztott csokoládét, végül belereszeljük a narancs héját. Alaposan összekeverjük, amíg egynemű, lágy masszát nem kapunk.
Ha úgy érezzük, hogy a massza túl puha, egy kevés kekszet még hozzáadunk, de hagyjuk, hogy kicsit lágy maradjon, így lesznek a golyók igazán szaftosak.
A masszát 20-30 percre hűtőbe tesszük, majd kiskanállal kisebb adagokat veszünk ki belőle és golyókká formázzuk.
A golyókat kakaóporba forgatjuk, de akár dióba, mogyoróba vagy reszelt csokoládéba is hempergethetjük. Ezután ismét hűtőbe tesszük tálalásig. Ebből az adagból kb 32-34 golyó készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









