Nanaimo szelet recept

Hozzávalók:
Hozzávalók az alsó réteghez:
20×20 cm tepsihez
- 11 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vanília kivonat (elhagyható
- 20 dkg durva kekszmorzsa (legyenek benne pici darabok is)
- 6 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg dió összetörve
A középső réteghez (krémhez):
- 6 dkg puha vaj
- 3-4 evőkanál tej
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
A felső réteghez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1,5 dkg vaj
Elkészítése:
Egy lábasban nagyon alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajat. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kakaóport és a cukrot – simára keverjük fakanállal. A tojást felverjük kézi habverővel és óvatosan beleöntjük a kakaós-vajas masszához (nem egyszerre, csak fokozatosan), közben folyamatosan gyorsan kevergetjük a kézi habverővel – nehogy összecsomósodjon a tojás a meleg vajas keverékben.
Visszatesszük a tűzre alacsony hőfokra és még kb. fél percig kevergetjük, amíg szép fényes lesz és picit kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vanília aromát (elhagyható). Majd összekeverjük egy tálban ezt a masszát a kókuszreszelékkel, kekszmorzsával és a darabos dióval.
Egy 20×20 cm-es tálat vagy tepsit kivajazunk vékonyan, majd az ujjunkkal belenyomkodjuk az előzőleg elkészített tésztaalapot. Fóliával letakarjuk és betesszük a hűtőbe dermedni kb. 1 órára.
Robotgéppel habosra keverjük a puha vajat, hozzákeverjük a pudingport és a porcukrot is, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy ne folyós, de könnyen kenhető krémet kapjunk (kb. 3-4 evőkanál tejre lesz szükség). Szép simára keverjük, majd rákenjük egyenletesen a kekszes rétegre, és letakarva ismét betesszük a hűtőbe 30 percre.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, elkeverjük a vajjal, majd rásimítjuk a krémes rétegre (villával csinálhatunk rá hullámos mintákat). A hűtőben dermesztjük kb. 15 percig, majd szeletelve tálaljuk.
Szeletelésnél a kést mártsuk forró vízbe, töröljük meg papírtörlőben és szeleteljük, majd óvatosan vegyük ki a tepsiből, hiszen az alsó réteg a darabolt diótól és darabolt keksztől picit morzsalékos.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »