Nagyi madárteje recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,2 liter tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 szál vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és 5 dkg cukrot belekeverünk.
7 dl tejet felforralunk és az édes habot evőkanállal apránként beleszaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát öt másodpercig főzzük, majd lecsurgatjuk.
A tojások sárgáját cukorral, a liszttel, a vaníliával habosra keverjük, a maradék tejjel felengedjük, azt az átszűrt tejet is beleöntjük, amiben a habgaluskákat kifőztük. Habverővel kevergetve, gőzön krémmé főzzük, majd ha kihűlt jénaiba öntjük és a habgaluskákat a tetejére rakjuk.
Hidegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »