Nagyi madárteje

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,2 liter tej
  • 4 tojás
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 szál vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk és 5 dkg cukrot belekeverünk.

7 dl tejet felforralunk és az édes habot evőkanállal apránként beleszaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát öt másodpercig főzzük, majd lecsurgatjuk.

A tojások sárgáját cukorral, a liszttel, a vaníliával habosra keverjük, a maradék tejjel felengedjük, azt az átszűrt tejet is beleöntjük, amiben a habgaluskákat kifőztük. Habverővel kevergetve, gőzön krémmé főzzük, majd ha kihűlt jénaiba öntjük és a habgaluskákat a tetejére rakjuk.

Hidegen tálaljuk.