Müzliszelet recept

Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg mag (mogyoró, mandula, mazsola)
- 2,5 dkg szezámmag
- 2,5 dkg lenmag
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg vaj
- 3 ek barna cukor
- 2 ek méz
Elkészítése:
Egy edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a mézet. 5-6 percig lassan forraljuk, majd a durvára őrölt, száraz serpenyőben megpirított magkeverékhez adjuk. Összekeverjük, majd egy szögletes tálba nyomkodjuk.
Éjszaka hűtőben pihentetjük, másnap hasábokra vágjuk.
Tipp:
Ez a müzliszelet elfogyasztásig hűtőszekrényben tartandó, aki keményebra szeretné, adhat hozzá több mézet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »