Müzliszelet recept

Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg mag (mogyoró, mandula, mazsola)
- 2,5 dkg szezámmag
- 2,5 dkg lenmag
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg vaj
- 3 ek barna cukor
- 2 ek méz
Elkészítése:
Egy edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a mézet. 5-6 percig lassan forraljuk, majd a durvára őrölt, száraz serpenyőben megpirított magkeverékhez adjuk. Összekeverjük, majd egy szögletes tálba nyomkodjuk.
Éjszaka hűtőben pihentetjük, másnap hasábokra vágjuk.
Tipp:
Ez a müzliszelet elfogyasztásig hűtőszekrényben tartandó, aki keményebra szeretné, adhat hozzá több mézet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »