Müzliszelet recept
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg mag (mogyoró, mandula, mazsola)
- 2,5 dkg szezámmag
- 2,5 dkg lenmag
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg vaj
- 3 ek barna cukor
- 2 ek méz
Elkészítése:
Egy edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a mézet. 5-6 percig lassan forraljuk, majd a durvára őrölt, száraz serpenyőben megpirított magkeverékhez adjuk. Összekeverjük, majd egy szögletes tálba nyomkodjuk.
Éjszaka hűtőben pihentetjük, másnap hasábokra vágjuk.
Tipp:
Ez a müzliszelet elfogyasztásig hűtőszekrényben tartandó, aki keményebra szeretné, adhat hozzá több mézet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

