Mustkolbász recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 liter (nem kiló!) liszt
- 3 liter must
- 25 dkg cukor
- 12 dkg keményítő
- ízlés szerint szegfűszeg és fahéj
- cérnára felfűzött dióbél (kb 30-40 dkg)
Elkészítése:
A lisztből, mustból, keményítőből és fűszerekből folyós pépet készítünk, alacsony tűzön, állandó keverés mellett. Kicsit hagyjuk hűlni, s ezalatt a szép dióbélt felfűzzük erős cérnára.
Az így kapott fűzért belemártjuk legalább háromszor a pépbe, úgy, hogy közben csorogni és szikkadni hagyjuk.
Ha teljesen megszikkadt, lehet szeletelni a különleges, egyedi csemegét!
Tipp:
Kicsit időigényes az elkészítése, először csak fél adagot készítsünk, én is így tettem az eredeti recepthez képest!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »