Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustkolbász recept

Mustkolbász
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 liter (nem kiló!) liszt
    • 3 liter must
    • 25 dkg cukor
    • 12 dkg keményítő
    • ízlés szerint szegfűszeg és fahéj
    • cérnára felfűzött dióbél (kb 30-40 dkg)

    Elkészítése:

    A lisztből, mustból, keményítőből és fűszerekből folyós pépet készítünk, alacsony tűzön, állandó keverés mellett. Kicsit hagyjuk hűlni, s ezalatt a szép dióbélt felfűzzük erős cérnára.
    DSC_0604
    Az így kapott fűzért belemártjuk legalább háromszor a pépbe, úgy, hogy közben csorogni és szikkadni hagyjuk.
    DSC_0605
    Ha teljesen megszikkadt, lehet szeletelni a különleges, egyedi csemegét!

    Tipp:

    Kicsit időigényes az elkészítése, először csak fél adagot készítsünk, én is így tettem az eredeti recepthez képest!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá