Mustkolbász

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mustkolbász

Hozzávalók:

  • 1 liter (nem kiló!) liszt
  • 3 liter must
  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg keményítő
  • ízlés szerint szegfűszeg és fahéj
  • cérnára felfűzött dióbél (kb 30-40 dkg)

Elkészítése:

A lisztből, mustból, keményítőből és fűszerekből folyós pépet készítünk, alacsony tűzön, állandó keverés mellett. Kicsit hagyjuk hűlni, s ezalatt a szép dióbélt felfűzzük erős cérnára.
DSC_0604
Az így kapott fűzért belemártjuk legalább háromszor a pépbe, úgy, hogy közben csorogni és szikkadni hagyjuk.
DSC_0605
Ha teljesen megszikkadt, lehet szeletelni a különleges, egyedi csemegét!

Tipp:

Kicsit időigényes az elkészítése, először csak fél adagot készítsünk, én is így tettem az eredeti recepthez képest!