Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mozart golyó recept

Mozart golyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg marcipán massza
    • 10 dkg nugát massza (nem nutella)
    • 2-3 ek darált pisztácia
    • csoki a bevonáshoz

    Elkészítése:

    A darált pisztáciát összegyúrjuk a marcipán massza felével, ettől szép zöld lesz a színe. A nugátból pici golyókat formázunk. A natúr és a “színezett” masszát is kinyújtjuk 4-5 mm vastagra. Egy kisebb pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki.

    Egy natúr marcipán korongot ráborítunk a nugát golyóra, majd a zöld masszából kiszúrt lapocskával a szabadon maradt részt fedjük be. Tenyerünk közt golyóvá formáljuk, és vízgőz felett megolvasztott csokiba mártjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá