Mozart golyó recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 15 dkg marcipán massza
- 10 dkg nugát massza (nem nutella)
- 2-3 ek darált pisztácia
- csoki a bevonáshoz
Elkészítése:
A darált pisztáciát összegyúrjuk a marcipán massza felével, ettől szép zöld lesz a színe. A nugátból pici golyókat formázunk. A natúr és a “színezett” masszát is kinyújtjuk 4-5 mm vastagra. Egy kisebb pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki.
Egy natúr marcipán korongot ráborítunk a nugát golyóra, majd a zöld masszából kiszúrt lapocskával a szabadon maradt részt fedjük be. Tenyerünk közt golyóvá formáljuk, és vízgőz felett megolvasztott csokiba mártjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.