Mozart golyó recept
Hozzávalók:
- 15 dkg marcipán massza
- 10 dkg nugát massza (nem nutella)
- 2-3 ek darált pisztácia
- csoki a bevonáshoz
Elkészítése:
A darált pisztáciát összegyúrjuk a marcipán massza felével, ettől szép zöld lesz a színe. A nugátból pici golyókat formázunk. A natúr és a “színezett” masszát is kinyújtjuk 4-5 mm vastagra. Egy kisebb pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki.
Egy natúr marcipán korongot ráborítunk a nugát golyóra, majd a zöld masszából kiszúrt lapocskával a szabadon maradt részt fedjük be. Tenyerünk közt golyóvá formáljuk, és vízgőz felett megolvasztott csokiba mártjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

