Mozart golyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 15 dkg marcipán massza
  • 10 dkg nugát massza (nem nutella)
  • 2-3 ek darált pisztácia
  • csoki a bevonáshoz

Elkészítése:

A darált pisztáciát összegyúrjuk a marcipán massza felével, ettől szép zöld lesz a színe. A nugátból pici golyókat formázunk. A natúr és a “színezett” masszát is kinyújtjuk 4-5 mm vastagra. Egy kisebb pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki.

Egy natúr marcipán korongot ráborítunk a nugát golyóra, majd a zöld masszából kiszúrt lapocskával a szabadon maradt részt fedjük be. Tenyerünk közt golyóvá formáljuk, és vízgőz felett megolvasztott csokiba mártjuk.