Morgós csúcs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 dkg margarin
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 4 dkg keserű kakaópor
- kb. 0,5 dl tej
- A forgatáshoz:
- kristálycukor
A gesztenyés töltelékhez:
- 10 dkg margarin
- 25 dkg fagyasztott gesztenye massza
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg darált háztartási keksz
- egy kevés rum
Egyéb hozzávalók az elkészítéshez:
- kézi citrom facsaró
- fagyasztott vagy befőtt magozott meggy
Elkészítése:
Kezembe akadt egy jó kis receptes könyv. Egy érdekes és könnyű sütit gyorsan ki is választottam, amit még sütni sem kell, így bátran ajánlom elfoglalt anyukáknak, vagy az ünnepekre két bonyolultabb elkészítést igénylő süti között, lazítás gyanánt! :D Ráadásul a receptből az is kiderül, hogy a citromfacsaró még másban is segítségünkre lehet! ;)
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.
Nekem kissé nehezen jött ki, csak kristálycukorral beszórva a formát, így folpack használatát erősen javaslom! :)
Természetesen használhatunk egyéb de hasonló szilikon formát, mely megkönnyíti a dolgunkat! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »