Mogyorós-csokis bomba recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 24 db- os mini muffin sütő formához:
- 24 db kapszli
- 10 nagy evőkanál csokis gabonagolyó
- 10 nagy evőkanál natúr kukoricapehely
- 10 dkg darált mogyoró (dió vagy mandula)
- 30 dkg csokoládé
- 6 dkg vaj
Elkészítése:
Egy nagyobb tálkába tördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a felkockázott vajat s mikróban (fokozatosan, nehogy a csokink megégjen) megolvasztjuk, majd simára keverjük.
Belekanalazzuk a pelyheket, összekeverjük, majd az előzőleg durvára darált török mogyorót is masszánkhoz adjuk (bármilyen csonthéjas megfelel).
Muffin sütőformánkat kibéleljük a kapszlikkal és nemes egyszerűséggel belekanalazzuk a masszát (megőriztem a húsvéti csokitojások tálcáját, így megspóroltam egy mosogatást).
Akár sütőpapírra halmozva egy kiskanál segítségével is tökéletes a siker.
Hűtőbe vele, majd 20 perc múlva ropogtathatjuk is gabona bombáinkat.
A golyók és pelyhek nem olvadnak meg, így állagát tekintve ropogós marad. Gyerekeimnél mindig bombasztikus a siker, és az elkészítése is bomba jó móka :).
Kölyök zsúrra is gyorsan és könnyen kivitelezhető egészséges roppanós desszert.
Tipp:
A megmaradt csokidarabok ideje lejárt… :)