Mogyorós-csokis bomba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 24 db- os mini muffin sütő formához:
- 24 db kapszli
- 10 nagy evőkanál csokis gabonagolyó
- 10 nagy evőkanál natúr kukoricapehely
- 10 dkg darált mogyoró (dió vagy mandula)
- 30 dkg csokoládé
- 6 dkg vaj
Elkészítése:
Egy nagyobb tálkába tördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a felkockázott vajat s mikróban (fokozatosan, nehogy a csokink megégjen) megolvasztjuk, majd simára keverjük.
Belekanalazzuk a pelyheket, összekeverjük, majd az előzőleg durvára darált török mogyorót is masszánkhoz adjuk (bármilyen csonthéjas megfelel).
Muffin sütőformánkat kibéleljük a kapszlikkal és nemes egyszerűséggel belekanalazzuk a masszát (megőriztem a húsvéti csokitojások tálcáját, így megspóroltam egy mosogatást).
Akár sütőpapírra halmozva egy kiskanál segítségével is tökéletes a siker.
Hűtőbe vele, majd 20 perc múlva ropogtathatjuk is gabona bombáinkat.
A golyók és pelyhek nem olvadnak meg, így állagát tekintve ropogós marad. Gyerekeimnél mindig bombasztikus a siker, és az elkészítése is bomba jó móka :).
Kölyök zsúrra is gyorsan és könnyen kivitelezhető egészséges roppanós desszert.
Tipp:
A megmaradt csokidarabok ideje lejárt… :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »