Mogyorós-csokis bomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mogyorós-csokis bomba

Hozzávalók 24 db- os mini muffin sütő formához:

  • 24 db kapszli
  • 10 nagy evőkanál csokis gabonagolyó
  • 10 nagy evőkanál natúr kukoricapehely
  • 10 dkg darált mogyoró (dió vagy mandula)
  • 30 dkg csokoládé
  • 6 dkg vaj

Elkészítése:

Egy nagyobb tálkába tördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a felkockázott vajat s mikróban (fokozatosan, nehogy a csokink megégjen) megolvasztjuk, majd simára keverjük.

Belekanalazzuk a pelyheket, összekeverjük, majd az előzőleg durvára darált török mogyorót is masszánkhoz adjuk (bármilyen csonthéjas megfelel).

Muffin sütőformánkat kibéleljük a kapszlikkal és nemes egyszerűséggel belekanalazzuk a masszát (megőriztem a húsvéti csokitojások tálcáját, így megspóroltam egy mosogatást).

Akár sütőpapírra halmozva egy kiskanál segítségével is tökéletes a siker.

Hűtőbe vele, majd 20 perc múlva ropogtathatjuk is gabona bombáinkat.

A golyók és pelyhek nem olvadnak meg, így állagát tekintve ropogós marad. Gyerekeimnél mindig bombasztikus a siker, és az elkészítése is bomba jó móka :).

Kölyök zsúrra is gyorsan és könnyen kivitelezhető egészséges roppanós desszert.

Tipp:

A megmaradt csokidarabok ideje lejárt… :)