Mogyorókrém házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg darált mogyoró
- 7 dkg cukor
- 15 dkg csokoládé
- 7 dkg vaj
- 1 dl sűrített tej
Elkészítése:
Ez a mogyorókrém nem azonos a boltban kapható Nutellával, mert ez bokron termő mogyoróból készül.
Első lépésként le kell darálni a mogyorót. Elektromos kávédarálóban a cukorral együtt daráltam le. Az én darálómba négyszer fért bele a 10 deka mogyoró, így a cukrot is elosztottam négyfelé. Együtt darálva nem ragadt bele a gépbe, mogyorólisztet kaptam végeredménynek.
Mikor ez megvolt, az apróra tördelt csokit gőz fölött felolvasztottam, hozzáadtam a vajat is, majd belekevertem a mogyorót, a sűrített tejet, és már kész is volt.
ebből a mennyiségből egy félliteres üveggel lett. Az állaga nem annyira homogén, mint a boltié, de ez csak “szépséghiba”. Nagyon finom, és mindenre használható, amire a Nutella használatos.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »