Mogyorókrém házilag recept
Hozzávalók:
- 10 dkg darált mogyoró
- 7 dkg cukor
- 15 dkg csokoládé
- 7 dkg vaj
- 1 dl sűrített tej
Elkészítése:
Ez a mogyorókrém nem azonos a boltban kapható Nutellával, mert ez bokron termő mogyoróból készül.
Első lépésként le kell darálni a mogyorót. Elektromos kávédarálóban a cukorral együtt daráltam le. Az én darálómba négyszer fért bele a 10 deka mogyoró, így a cukrot is elosztottam négyfelé. Együtt darálva nem ragadt bele a gépbe, mogyorólisztet kaptam végeredménynek.
Mikor ez megvolt, az apróra tördelt csokit gőz fölött felolvasztottam, hozzáadtam a vajat is, majd belekevertem a mogyorót, a sűrített tejet, és már kész is volt.
ebből a mennyiségből egy félliteres üveggel lett. Az állaga nem annyira homogén, mint a boltié, de ez csak “szépséghiba”. Nagyon finom, és mindenre használható, amire a Nutella használatos.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »