Hozzávalók:
Elkészítése:
Ez a mogyorókrém nem azonos a boltban kapható Nutellával, mert ez bokron termő mogyoróból készül.
Első lépésként le kell darálni a mogyorót. Elektromos kávédarálóban a cukorral együtt daráltam le. Az én darálómba négyszer fért bele a 10 deka mogyoró, így a cukrot is elosztottam négyfelé. Együtt darálva nem ragadt bele a gépbe, mogyorólisztet kaptam végeredménynek.
Mikor ez megvolt, az apróra tördelt csokit gőz fölött felolvasztottam, hozzáadtam a vajat is, majd belekevertem a mogyorót, a sűrített tejet, és már kész is volt.
ebből a mennyiségből egy félliteres üveggel lett. Az állaga nem annyira homogén, mint a boltié, de ez csak “szépséghiba”. Nagyon finom, és mindenre használható, amire a Nutella használatos.