Mézeskalács golyó recept

Hozzávalók:
- 60 dkg GM mézeskalács ledarálva
- kb 1,5-2 dl tej, kókusztej
- 2 ek kakaópor
- rum vagy rumaroma
- 10 dkg margarin
A beforgatáshoz:
- 4-5 ek darált GM mézeskalács
- 4-5 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. A tejet érdemes apránként adagolni, mert nem biztos, h kell mind. Ha véletlen túl lágy lenne a massza és nincs több mézeskalácsunk egy kevés dióval pótolhatjuk.
Végül diónyi gombóckákat formálunk és felét kókuszreszelékében, a másik felét pedig mézeskalács morzsában forgatjuk meg.
Tipp:
Szeretjük a mézeskalács illatát, a színeit. A karácsony része, de igazából megenni annyira nem szeretjük….. Ezért ezt inkább karácsony után, vagy másnapján készítettem. Így pikk-pakk elfogyott :D
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »