Mézeskalács golyó recept

Hozzávalók:
- 60 dkg GM mézeskalács ledarálva
- kb 1,5-2 dl tej, kókusztej
- 2 ek kakaópor
- rum vagy rumaroma
- 10 dkg margarin
A beforgatáshoz:
- 4-5 ek darált GM mézeskalács
- 4-5 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. A tejet érdemes apránként adagolni, mert nem biztos, h kell mind. Ha véletlen túl lágy lenne a massza és nincs több mézeskalácsunk egy kevés dióval pótolhatjuk.
Végül diónyi gombóckákat formálunk és felét kókuszreszelékében, a másik felét pedig mézeskalács morzsában forgatjuk meg.
Tipp:
Szeretjük a mézeskalács illatát, a színeit. A karácsony része, de igazából megenni annyira nem szeretjük….. Ezért ezt inkább karácsony után, vagy másnapján készítettem. Így pikk-pakk elfogyott :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »