Mézeskalács golyó recept

Hozzávalók:
- 60 dkg GM mézeskalács ledarálva
- kb 1,5-2 dl tej, kókusztej
- 2 ek kakaópor
- rum vagy rumaroma
- 10 dkg margarin
A beforgatáshoz:
- 4-5 ek darált GM mézeskalács
- 4-5 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. A tejet érdemes apránként adagolni, mert nem biztos, h kell mind. Ha véletlen túl lágy lenne a massza és nincs több mézeskalácsunk egy kevés dióval pótolhatjuk.
Végül diónyi gombóckákat formálunk és felét kókuszreszelékében, a másik felét pedig mézeskalács morzsában forgatjuk meg.
Tipp:
Szeretjük a mézeskalács illatát, a színeit. A karácsony része, de igazából megenni annyira nem szeretjük….. Ezért ezt inkább karácsony után, vagy másnapján készítettem. Így pikk-pakk elfogyott :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »