Mézes semifreddo recept
Elkészítése:
Egy téglalap alakú sütőformába tegyünk folpackot.
A tojást, a sárgájkat és a mézet egy tálban jól keverjük el, majd gőz felett kezdjük el főzni (egy fazékba tegyünk vizet és erre egy kisebb fazekat, amiben a krém van). Sűrű krémet főzünk belőle.
Ha kész a krém, felverjük a főzőtejszínt, megvárjuk míg kihűl kicsit a krém, összekeverjük a krémmel és beletöltjük a sütőformába, majd mélyhűtőbe tesszük, míg meg nem fagy.
Ha megfagyott, hidegen tálaljuk, pirított fenyőmaggal és mandulaszeletekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


