Mézes ostya recept

Hozzávalók:
- 4 ostyalap
- 20 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg vaj
- 2 dl méz
- 25 dkg darált dió
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Egy lábasban a cukrot és 4 egész tojást állandóan kevergetve felforralunk. 10 percig forraljuk!
Levesszük a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a vajat.
Egy másik lábasban 2 dl mézet felforralunk és 25 dkg diót beleforgatunk. Egy kis pörkölt illata legyen, de ne égjen meg!
Az előző kihűlt masszával összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük az ostyalapokat. (Én 4 ostyalapot használtam el ehhez.)
A tetejére gőz felett 1 ek olajjal összekevert csokit olvasztunk, és ezzel vonjuk be.
Érdemes néhány órára hűtőbe tenni fogyasztás előtt!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »