Mézes ostya recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 ostyalap
- 20 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg vaj
- 2 dl méz
- 25 dkg darált dió
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Egy lábasban a cukrot és 4 egész tojást állandóan kevergetve felforralunk. 10 percig forraljuk!
Levesszük a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a vajat.
Egy másik lábasban 2 dl mézet felforralunk és 25 dkg diót beleforgatunk. Egy kis pörkölt illata legyen, de ne égjen meg!
Az előző kihűlt masszával összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük az ostyalapokat. (Én 4 ostyalapot használtam el ehhez.)
A tetejére gőz felett 1 ek olajjal összekevert csokit olvasztunk, és ezzel vonjuk be.
Érdemes néhány órára hűtőbe tenni fogyasztás előtt!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.