Mézes ostya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mézes ostya

Hozzávalók:

  • 4 ostyalap
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 30 dkg vaj
  • 2 dl méz
  • 25 dkg darált dió

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

Egy lábasban a cukrot és 4 egész tojást állandóan kevergetve felforralunk. 10 percig forraljuk!

Levesszük a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a vajat.

Egy másik lábasban 2 dl mézet felforralunk és 25 dkg diót beleforgatunk. Egy kis pörkölt illata legyen, de ne égjen meg!

Az előző kihűlt masszával összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük az ostyalapokat. (Én 4 ostyalapot használtam el ehhez.)

A tetejére gőz felett 1 ek olajjal összekevert csokit olvasztunk, és ezzel vonjuk be.

Érdemes néhány órára hűtőbe tenni fogyasztás előtt!