Meggyes-tejfölös kekszes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 2*375 g tejföl
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg meggy
- 1 cs zselatin (én étkezési zselatinport vettem ami nem ízesített)
- 1 kk vérnarancs aroma (a zselatinhoz)
- 2 dl víz
Elkészítése:
Készítsünk elő egy jénait.
Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba.
A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején eloszlatjuk, majd a zselatint elkészítjük, ahogy a csomagoláson írja. Én 2 dl vizet langyosra melegítettem, beleszórtam az étkezési zselatint, majd addig melegítettem míg fel nem oldódott a zselatin, majd hozzáadtam az aromát és szépen lassan ráöntöttem a gyümölcsrétegre.
Egy éjszakára hűtőbe tettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »