Meggyes-pudingos keksz szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
- 2 cs vajas keksz
Vaníliás réteghez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 6 dl tej
- 5 dkg vaj
Meggyes réteghez:
- 50 dkg magozott meggy
- 2*1 dl víz
- 3-5 ek cukor
- 1 ek főzős, vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Egy 32*26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18.
5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a vaníliás pudingport a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Ha forr a tej, hozzáöntjük és besűrítjük a krémet. Hozzádobjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad benne. Ha kész, az egészet óvatosan (hogy a kekszek ne csúszkáljanak el) rákanalazzuk/öntjük a kekszekre.
Mehet félre, jöhet a meggy. Az enyém fagyasztott volt, még félig jeges állapotban bedobtam az aprítóba és megjárattam párszor, hogy ne legyenek túl nagy darabok benne. (Ez a mozzanat elhagyható, de könnyebb dolgoznunk vele, ha picit apróbb.)
Ezután egy lábasba öntöttem és 1 dl vízzel elkezdtem melegíteni. Hozzáadtam a cukrot (ezt a végén is pótolhatjuk, kóstoljuk meg, hogy mennyire savanyú) és amikor már forrt, akkor 1 dl vizet 1 púpos evőkanál pudingporral csomómentesre kevertem, majd ezzel besűrítettem a meggyszószt is.
Összefőztem és máris tehettem a vaníliás rétegre. Elegyengettem, majd gyorsan kitettem a tetejét is a kekszekkel. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd mehet a hűtőbe!
Néhány órát hagyjuk, hogy összeálljon és a keksz is kellően megpuhuljon. Szeletelve kínáljuk. Isteni finom, jól néz ki, és nem sok időt vett el a napunkból!
Tipp:
A sütivel kapcsolatban, szeretném leírni, hogy a meggy, amikor besűrítjük a pudingporral és újra forr, már akkor sűrűsödik.
Nem szabad, hogy híg legyen. Ha híg, akkor elképzelhető, hogy kevés volt a pudingpor, vagy szimplán a meggyünk több levet eresztett ki.
Ha nem sűrűsödik, akkor adjatok hozzá még pudingport (mindig egy kis folyadékkal keverjük ki előbb!!!), és sűrítsétek tovább. Ezzel elkerülhető, hogy szétfolyjon a süti tetején.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »