Meggyes-pudingos keksz szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Meggyes-pudingos keksz szelet

Hozzávalók

  • 2 cs vajas keksz

Vaníliás réteghez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj

Meggyes réteghez:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 2*1 dl víz
  • 3-5 ek cukor
  • 1 ek főzős, vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Egy 32*26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18.

5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a vaníliás pudingport a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. Ha forr a tej, hozzáöntjük és besűrítjük a krémet. Hozzádobjuk a vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad benne. Ha kész, az egészet óvatosan (hogy a kekszek ne csúszkáljanak el) rákanalazzuk/öntjük a kekszekre.

Mehet félre, jöhet a meggy. Az enyém fagyasztott volt, még félig jeges állapotban bedobtam az aprítóba és megjárattam párszor, hogy ne legyenek túl nagy darabok benne. (Ez a mozzanat elhagyható, de könnyebb dolgoznunk vele, ha picit apróbb.)

Ezután egy lábasba öntöttem és 1 dl vízzel elkezdtem melegíteni. Hozzáadtam a cukrot (ezt a végén is pótolhatjuk, kóstoljuk meg, hogy mennyire savanyú) és amikor már forrt, akkor 1 dl vizet 1 púpos evőkanál pudingporral csomómentesre kevertem, majd ezzel besűrítettem a meggyszószt is.

Összefőztem és máris tehettem a vaníliás rétegre. Elegyengettem, majd gyorsan kitettem a tetejét is a kekszekkel. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd mehet a hűtőbe!

Néhány órát hagyjuk, hogy összeálljon és a keksz is kellően megpuhuljon. Szeletelve kínáljuk. Isteni finom, jól néz ki, és nem sok időt vett el a napunkból!

Tipp:

A sütivel kapcsolatban, szeretném leírni, hogy a meggy, amikor besűrítjük a pudingporral és újra forr, már akkor sűrűsödik.

Nem szabad, hogy híg legyen. Ha híg, akkor elképzelhető, hogy kevés volt a pudingpor, vagy szimplán a meggyünk több levet eresztett ki.

Ha nem sűrűsödik, akkor adjatok hozzá még pudingport (mindig egy kis folyadékkal keverjük ki előbb!!!), és sűrítsétek tovább. Ezzel elkerülhető, hogy szétfolyjon a süti tetején.