Meggyes-kókuszos keksztekercs recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg háztartási keksz (darált)
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 1 dl feketekávé
- 1 dl tej
Töltelékhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 50 dkg meggybefőtt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A masszát 3 egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
A kisebbeket folpackkal borított deszkán, egyesével egyforma téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük kevés krémmel, kirakjuk szorosan magozott meggyel és felcsavarjuk. A 3 felcsavart rudat félretesszük.
A nagyobb tésztát is hasonló hosszú, nagyobb téglalapra kinyújtjuk, megkenjük krémmel. 2 meggyes rudat ráhelyezzük úgy, hogy közéjük is krémet kenünk, majd rákerül a harmadik rúd. Rudak oldalára is kenünk a krémből, majd a folpack segítségével óvatosan feltekerjük az egészet. 2-3 órára hűtőbe tesszük, és felszeleteljük.
Töltelék alapanyagait a meggy kivételével jól kikeverjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »