Meggyes-kókuszos keksztekercs recept
                            Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg háztartási keksz (darált)
 - 3 ek cukrozatlan kakaópor
 - 20 dkg porcukor
 - 1 dl feketekávé
 - 1 dl tej
 
Töltelékhez:
- 25 dkg margarin
 - 20 dkg porcukor
 - 2 csomag vaníliás cukor
 - 10 dkg kókuszreszelék
 - 50 dkg meggybefőtt
 
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A masszát 3 egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
A kisebbeket folpackkal borított deszkán, egyesével egyforma téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük kevés krémmel, kirakjuk szorosan magozott meggyel és felcsavarjuk. A 3 felcsavart rudat félretesszük.
A nagyobb tésztát is hasonló hosszú, nagyobb téglalapra kinyújtjuk, megkenjük krémmel. 2 meggyes rudat ráhelyezzük úgy, hogy közéjük is krémet kenünk, majd rákerül a harmadik rúd. Rudak oldalára is kenünk a krémből, majd a folpack segítségével óvatosan feltekerjük az egészet. 2-3 órára hűtőbe tesszük, és felszeleteljük.
Töltelék alapanyagait a meggy kivételével jól kikeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


