Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A masszát 3 egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
A kisebbeket folpackkal borított deszkán, egyesével egyforma téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük kevés krémmel, kirakjuk szorosan magozott meggyel és felcsavarjuk. A 3 felcsavart rudat félretesszük.
A nagyobb tésztát is hasonló hosszú, nagyobb téglalapra kinyújtjuk, megkenjük krémmel. 2 meggyes rudat ráhelyezzük úgy, hogy közéjük is krémet kenünk, majd rákerül a harmadik rúd. Rudak oldalára is kenünk a krémből, majd a folpack segítségével óvatosan feltekerjük az egészet. 2-3 órára hűtőbe tesszük, és felszeleteljük.
Töltelék alapanyagait a meggy kivételével jól kikeverjük.