Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-csokoládés pohárkrém recept

Meggyes-csokoládés pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2,5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliacukor
    • 1 ek zselatin
    • 40 dkg meggy
    • 2 ek cukor
    • 1 ek ételkeményítő
    • 1 dl meggyszörp
    • 10 dkg tejcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. A zselatint a tejben csomómentesre keverjük és felforraljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva néhány percig gyenge lángon összefőzzük.

    A tűzről levéve folyamatosan kevergetve lehűtjük.

    A meggyet kimagozzuk, a 2 kanál cukorral, az ételkeményítővel és a meggyszörppel felforraljuk, majd szoba hőmérsékletűre lehűtjük.

    A tejcsokoládét sajtreszelőn lereszeljük és a vaníliás krémben elkeverjük. Üvegtálkába, vagy pohárba teszünk a krémből néhány kanállal, majd a meggyöntetből kanalazzuk a krémre, aztán ismét a krém következik. Végül néhány szem meggyel és az öntet levével díszítjük és és hűtőben legalább 1 órán keresztül hűtjük.

    Tipp:

    Habzsákot is használhatunk a krém kinyomásához.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá