Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. A zselatint a tejben csomómentesre keverjük és felforraljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva néhány percig gyenge lángon összefőzzük.
A tűzről levéve folyamatosan kevergetve lehűtjük.
A meggyet kimagozzuk, a 2 kanál cukorral, az ételkeményítővel és a meggyszörppel felforraljuk, majd szoba hőmérsékletűre lehűtjük.
A tejcsokoládét sajtreszelőn lereszeljük és a vaníliás krémben elkeverjük. Üvegtálkába, vagy pohárba teszünk a krémből néhány kanállal, majd a meggyöntetből kanalazzuk a krémre, aztán ismét a krém következik. Végül néhány szem meggyel és az öntet levével díszítjük és és hűtőben legalább 1 órán keresztül hűtjük.
Habzsákot is használhatunk a krém kinyomásához.