Meggyes-csokoládés pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 1 ek zselatin
  • 40 dkg meggy
  • 2 ek cukor
  • 1 ek ételkeményítő
  • 1 dl meggyszörp
  • 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítése:

A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. A zselatint a tejben csomómentesre keverjük és felforraljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva néhány percig gyenge lángon összefőzzük.

A tűzről levéve folyamatosan kevergetve lehűtjük.

A meggyet kimagozzuk, a 2 kanál cukorral, az ételkeményítővel és a meggyszörppel felforraljuk, majd szoba hőmérsékletűre lehűtjük.

A tejcsokoládét sajtreszelőn lereszeljük és a vaníliás krémben elkeverjük. Üvegtálkába, vagy pohárba teszünk a krémből néhány kanállal, majd a meggyöntetből kanalazzuk a krémre, aztán ismét a krém következik. Végül néhány szem meggyel és az öntet levével díszítjük és és hűtőben legalább 1 órán keresztül hűtjük.

Tipp:

Habzsákot is használhatunk a krém kinyomásához.