Meggyes álom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 üveg magozott meggy
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 kk vanília aroma
- 1 csomag babapiskóta
- 1 l tej
- 30 dkg búzadara
- 2 dl habtejszín
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A meggyet a levével együtt feltesszük egy lábasba melegedni, majd belefőzzük a búzadarát. A sűrű pépet egy jénai tálba vagy egy tepsi aljába simítjük és még forrón, sorban ráhelyezzük a babapiskótát.
A tejben elkeverjük a pudingporokat és annyi cukrot teszünk hozzá, amilyen édesen szeretnénk, majd sűrűre főzzük. Ha ezzel megvagyunk rákenjük a piskóták tetejére.
A hebtejszínt keményre felverjük, majd a langyosra hűlt puding tetejére simítjuk. Teteje csokireszelékkel díszíthető.
A tepsit vagy jéneit betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


